Mitsubishi Outlander. Η τέταρτη γενιά!

Στις 17 Φεβρουαρίου 2021 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου πολυτελούς SUV της Mitsubishi.

Έχει γίνει μια πλήρης αναβάθμιση του νέου Mitsubishi Outlander το οποίο είναι η τέταρτη γενιά της σειράς. Ο χώρος της καμπίνας προσδίδει μια βελτιωμένη αίσθηση ποιότητας και άνεσης μέσω ενός υψηλής ποιότητας εσωτερικού, με άνετα καθίσματα τριών σειρών, όπως επίσης υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού.

Ο ανανεωμένος σχεδιασμός του σασιού προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος και μια υψηλή σταθερότητα στο στρίψιμο. Για πρώτη φορά η Mitsubishi χρησιμοποιεί υψηλής αντοχής μέταλλα στο σχεδιασμό της καμπίνας. Οπότε προσφέρει μια ισχυρή  καμπίνα στο θέμα της παραμόρφωσης με ταυτόχρονη μείωση βάρους. Με την χρήση κυκλικών συνδέσμων γύρω από τον χώρο του κινητήρα δημιουργείται μια στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος σε σύγκριση με το προηγούμενο OUTLANDER.

Ο νέος κινητήρας των 2.5 L είναι τέτοιος ώστε να αυξάνει την απόδοση κατά 8.9% και την οικονομία καυσίμου κατά 2.6% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το σασμάν που χρησιμοποιεί είναι 8-τάχυτο CVT (Continiusly Variable Transmition). Για το λόγο αυτό ο οδηγός μπορεί κατά την πορεία να απολαύσει μια ξεκούραστη και ομαλή οδήγηση.

Φυσικά εκτός από την μπροστινοκίνητη έκδοση θα υπάρχει και τετρακίνητη. Σε αυτήν  την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση έχει προστεθεί ένας υδραυλικός συμπλέκτης, ο οποίος τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα. Έτσι πραγματοποιείται κατανομή της ροπής στο εμπρός και πίσω σύστημα αντίστοιχα.

Στον εξοπλισμό του θα βρούμε adaptive cruise control ( προσαρμοζόμενο αυτόματο πιλότο ) και lane keep assist ( βοηθό διατήρησης λωρίδας ). Έτσι το όχημα διατηρεί απόσταση με το προπορευμένο ,αλλά και να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας. Όταν το όχημα συνδυάζεται και με navigation system, τότε διαβάζει τα όρια ταχύτητας κατά την διαδρομή και προσαρμόζει την ταχύτητά του.


Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights