Ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι με 4 βασικές συμβουλές συντήρησης οχήματος!

Ενώ το καλοκαίρι είναι διασκεδαστικό για την οδήγηση, οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες για τα αυτοκίνητα. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε έναν καλό έλεγχο από εμπειρογνώμονες συντήρησης οχήματος και να βελτιώσετε τις βασικές συνθήκες του αυτοκινήτου σας πριν φτάσει σε όλη του τη δόξα για να κρατήσει το αυτοκίνητό σας σε ομαλή λειτουργία. Οπότε ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι και πάμε να δούμε μαζί τις συμβουλές που έχουμε για εσάς!

 

    Έλεγχος ελαστικών.

Κατά την αλλαγή των καιρικών συνθηκών από το χειμώνα στο καλοκαίρι, σημειώνεται σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα ο αέρας στα ελαστικά σας να μεγαλώσει. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης που σημαίνει ότι θα μπορούσε να σκάσει το ελαστικό σας. Παρόλο που αυτό συμβαίνει σπάνια, οι πιθανότητες είναι οι υψηλές θερμοκρασίες να προκαλέσουν υπερβολική φθορά. Ελέγχετε τακτικά την πίεση του αέρα για να βεβαιωθείτε ότι τα λάστιχά σας είναι σε καλή κατάσταση.

Καθαρίστε το σύστημα ψύξης.

Τα αυτοκίνητα χρειάζονται τακτικά έλεγχο στο σύστημα ψύξης τους, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Με το καθάρισμα του συστήματος ψύξης, αφαιρείτετους μολυσματικούς ρύπους και τη σκουριά που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό πρέπει να γίνει αμέσως πριν από το καλοκαίρι, καθώς αυτές οι μολυσματικές ουσίες και η σκουριά δυσκολεύουν το σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου σας να λειτουργήσει σωστά – για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του κινητήρα. Εάν υπάρχουν πολλές ακαθαρσίες, το αυτοκίνητό σας δεν θα είναι σε θέση να αντέξει τη θερμότητα και πιθανόν να οδηγήσει σε κάποια ενοχλητική βλάβη. Στην προσπάθειά σας να διατηρήσετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας δροσερή, μην ξεχάσετε να ελέγξετε το σύστημα κλιματισμού για πιθανές διαρροές και να βεβαιωθείτε ότι το ψυκτικό είναι επαρκές.

Αντικαταστήστε το λάδι και το φίλτρο.

Το λάδι κινητήρα είναι απαραίτητο, καθώς αποτρέπει την υπερβολική θέρμανση του κινητήρα σας. Χωρίς σωστή λίπανση, είναι πιθανό να δημιουργηθεί τριβή μεταξύ των κινούμενων μερών του κινητήρα. Χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο για να υπερθερμανθεί ο κινητήρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά αν δεν λιπαίνεται καλά. Είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχει κάποιος εμπειρογνώμονας την κατάσταση του κινητήρα σας και ενδεχομένως να κάνετε μια αλλαγή λαδιού πριν από την καλοκαιρινή οδήγηση.Έλεγχος σωστής λειτουργίας μπαταρίας.

Ένα άλλο ζήτημα που προκαλείται από τις θερμότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι ότι τα υγρά της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας μπορούν να εξατμιστούν. Εάν συμβεί αυτό, θα χάσετε την ισχύ και τελικά η μπαταρία του αυτοκινήτου θα πάθει ζημιά. Ελέγξτε τη μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αρκετή ισχύ. Παίρνει μόνο μερικά λεπτά, αλλά μπορεί να αποτρέψει ώρες αναμονής για οδική βοήθεια.

Τέλος..
Ανεξάρτητα από τα σχέδια που έχετε για το καλοκαίρι, η συντήρηση του αυτοκινήτου πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν προγραμματίζετε ένα οδικό ταξίδι. Η σωστή συντήρηση του οχήματος θα εμποδίσει το αυτοκίνητό σας να αποκολληθεί στη μέση του πουθενά, αποφεύγοντας ταυτόχρονα σημαντικά κόστη επισκευής

 

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights