Πώς να κάνεις τα φανάρια σου να γυαλίζουν σαν καινούρια! (Στο σπίτι σου!)

Τα περισσότερα φανάρια είναι φτιαγμένα από πολυκαρμπονικό πλαστικό, το οποίο αντέχει στο χρόνο και τις γρατζουνιές. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, οι ακτίνες  του ήλιου (UV) που χτυπούν το πρώτο στρώμα του φαναριού, το θαμπώνουν. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που σε βοηθούν να ανακτήσεις τη χαμένη σου ορατότητα!

Μερικά βήματα για να το πετύχεις αυτό:

Πλύσιμο

Πλύνε το φανάρι ή καλύτερα ολόκληρο το αμάξι! Κέρωσέ το μαζί με το φανάρι.

 

Τύλιγμα

Αν θέλεις μόνο με το φανάρι να ασχοληθείς, καλύτερα βάλε ταινίες περιμετρικά του φαναριού για να μην έχεις θέμα με το          υπόλοιπο αυτοκίνητο. Πετάξου στο κατάστημα με αξεσουάρ   αυτοκίνητου (και με σούπερ μάρκετ λύνεται το θέμα) και αγόρασε μια ταινία από αυτές που θα μπορούσες μετά να βγάλεις εύκολα (τύπου μονωτικών ταινιών).

Τρίψιμο

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Μόλις τελειώσεις  πάρε ένα 1000άρι γυαλόχαρτο (εδώ που τα λέμε και λίγο πιο χοντρό να είναι δε μας ενοχλεί ιδιαίτερα) και βούτηξέ το σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Ψέκασε με το ειδικό φάρμακο για τα φανάρια και απαλά ξεκίνα το τρίψιμο του φαναριού πάντα προς μια κατεύθυνση. Πρέπει η επιφάνειά μας να είναι πάντα υγρή όσο δουλεύουμε. Προσέχουμε πάρα πολύ μη γρατζουνίσουμε το χρώμα του αυτοκινήτου! Με την παλάμη μας μπορούμε να τρίψουμε τις πιο καμπύλες γραμμές του φαναριού.

Αλλαγή κατεύθυνσης

Στη συνέχεια τρίβουμε ώσπου η αχρωμία και οι γρατζουνιές του φαναριού να εξαφανιστούν. Προσοχή! Δε χρειάζεται να βιαστούμε, με υπομονή θα γίνει η δουλειά. Πάρτε μια πετσέτα κοντά σας για να σκουπίζετε το φανάρι και να βλέπετε πόση δουλειά κάνατε μέχρι το τελικό στάδιο. Στη συνέχεια πάρτε ένα 1500 γυαλόχαρτο και κάνουμε τις ίδιες κινήσεις με αντίθετη κατεύθυνση αυτή τη φορά. Τα γυαλόχαρτα που ίσως χρησιμοποιήσουμε έως ότου τελειώσει η διαδικασία μπορεί ανεβαίνοντας σταδιακά 500 μονάδες να φτάσει και 3000 το γυαλόχαρτο. Στο τελευταίο στάδιο σκουπίζουμε και στεγνώνουμε το φανάρι.

Γυάλισμα

Ένα καλό γυάλισμα εξαφανίζει τις γρατζουνιές του γυαλόχαρτου και κάνει καθαρό το φανάρι ξανά. Χρησιμοποιούμε ένα πανί με μικρό ίνες και ξεκινάμε το γυάλισμα σε όλο το φανάρι με την ειδική κρέμα με κυκλική κίνηση. Μόλις το γυαλιστικό γίνει σκούρο μέσα στο πανί και το πανί στεγνώσει, εξαφανίζει τη θαμπάδα. Όσο γυαλίζεις τόσο καλύτερο γίνεται. Μόλις δεις ότι το φανάρι σου καθάρισε τότε το σκουπίζεις καλά με ένα στεγνό και καθαρό πανί και το κερώνεις με το ειδικό κερί για αυτοκίνητα (πάστα). Αυτό θα κρατήσει το φανάρι καθαρό από την οξείδωση της βροχής, τη βρομιά και το αλάτι του δρόμου. 

Βάλε αντιηλιακό

Ναι γνωρίζουμε ότι το μυαλό σου πήγε στο καροτέν και την παραλία, αλλά εννοούμε στο φανάρι. Δημιουργεί ένα φίλμ προστασίας όπως αυτό που είχε το φανάρι όταν ήταν καινούριο- από το εργοστάσιο- δηλαδή. Αν δεν το τοποθετήσουμε τα πρώτα νερά που θα βρέχουν κατά καιρούς το φανάρι μας θα δημιουργήσουν τη θαμπάδα που είχαμε προηγουμένως, μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights