Τμήματα βελτίωσης (Μέρος 3ο)

Μέρος 3ο

Τύποι Μετατροπών

Rat rodRat style:

Είναι το είδος των φτιαγμένων αυτοκινήτων, που συμβολίζουν τη «μισοτελειωμένη» εμφάνισή τους από οχήματα δεκαετιών του ’40, ’50 και ’60. Τα οχήματα αυτού του στυλ ορίζουν ένα αυτοκίνητο που μένει στο δρόμο όπως και να είναι εμφανισιακά με οποιοδήποτε κόστος.

Ευρωπαϊκό είδος:

Οχήματα αυτού του στυλ έχουν σχεδόν άβαφες μικρές ζάντες, είναι χαμηλομένα με όλες τις επιγραφές-αυτοκόλλητα του αυτοκινήτου βγαλμένα ώστε να δίνουν έμφαση στις γραμμές του σώματος του αυτοκινήτου.

Lowrider:

Υδραυλικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, εμφατικό χρώμα ή χρώματα στο αυτοκίνητο, φτιαγμένο εσωτερικό, «τυφλέ» ζάντες κλπ.

Τα εισαγόμενα / JDM:

Ιαπωνική σκηνή χρησιμοποιεί ιαπωνικά αυτοκίνητα (προφανώς), με ανταλλακτικά της αγοράς και με αγωνιστικό προφίλ.

DUB/DONK:

Υπερβολικά μεγάλες ζάντες, σύνολα με δυνατά και μεγάλα ηχεία, και παράλογα μεγάλο ύψος οδήγησης (ψηλά ρυθμισμένη ανάρτηση).

SLAB:

Σημείο αναφοράς το Χιούστον, από τα μέσα του ’80, συνήθως είναι αυτοκίνητα πολυτελείας (τύπου Cadillac, Buick, Lincoln), με φαρδιά ελαστικά και πολλές φορές αντικατάσταση με τροχούς άλλων μοντέλων μεγαλύτερων σε δύναμη και βάρος, δυνατά ηχοσυστήματα, εντυπωσιακό βάψιμο, γυαλισμένα με τη μέθοδο του coating γνωστό και ως “candy painting”, γρίλιες aftermarket παρόμοιες με οχήματα όπως Rolls Royce ή Bentley. Συνήθως το εσωτερικό τους είναι σε απόχρωση μπεζ γνωστό και ως “peanut butter interior” και το τιμόνι ντυμένο σε ξύλινες αποχρώσεις γνωστό και ως  “wood grain wheel”. Το είδος αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Hip Hop.

VIP:

Ιαπωνικό στυλ συνδεδεμένο με το Bōsōzoku το οποίο αφομοιώνει τις υπερβολικές αλλαγές με μία νότα μοντερνισμού! Αυτό σημαίνει πάρα πολύ χαμηλά οχήματα, φαρδιές μάσκες, διαφόρων ειδών φώτα κλπ.

Stance:

Αυτό το στυλ είναι περισσότερο συνδεδεμένο με χαμηλωμένα σπορ αυτοκίνητα, με σεντάν (αυτοκίνητα με «κώλο»), χάτσμπάκς (αυτοκίνητα χωρίς «κώλο»), βανάκια και άλλα είδη επιβατικών οχημάτων. Σε αυτά αλλάζουν τις αναρτήσεις με πιο σπορ, με κλασσικές coilover ή με αεραναρήσεις. Οι ζάντες φορούν χαμηλού προφίλ ελαστικά (ίσως και στρετσαρισμένα), κάποιες φορές υπάρχουν και τα μεγάλα μεγέθη ζαντών που φορύν αυτά τα αυτοκίνητα, με μεγάλα offset και γωνίες κάμπερ.

Cal look:

Κλασσική εμφάνιση με φωτεινά χρώματα και γυαλισμένα.

Hot Rod:

Παρόμοια εμφάνιση με τα Rat rods απλά σε πιο αγωνιστική μορφή κυρίως για αγώνες σε ευθεία (Drag).

Custom car:

Οποιοδήποτε όχημα έχει υποστεί οποιαδήποτε μετατροπή αλλάζοντας επιδόσεις ή εμφάνιση ή και τα δυο.

Sleeper:

Εδώ είναι τα αυτοκίνητα έχουν μέγιστες επιδόσεις, αλλά οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να κρατήσουν την εργοστασιακή εμφάνιση για να μη δημιουργήσουν υποψίες.

Rallying:

Αυτοκίνητα που φτιάχνονται για αγώνες σε χώμα, λάσπη και βρωμιά!

Drifting:

Τα αυτοκίνητα αυτά είναι φτιαγμένα για να γλιστρούν ομαλά και ελεγχόμενα στην πίστα.

Drag racing:

Αμάξια σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να τρέχουν στην ευθεία.

South London look:

Έξυπνα πειραγμένα αγγλικά Ford τα οποία είναι χαμηλωμένα, με pastel βάψιμο, τροχοί 13 ιντσών με μέταλλα Lotus Cortina και φορούν συνήθως ένα πειραγμένο Ford Kent Pinto μοτέρ.

German look:

Εδώ έχουμε VW τύπου σκαραβαίο ή Golf με τροχούς Porsche, χαμηλωμένα όσο δεν πάει και είναι επηρεασμένη η εμφάνισή τους από τους αγώνες Touring. Πολύ πειραγμένο σύστημα ανάρτησης και μετάδοση με έμφαση στο στρίψιμο και το κράτημα.

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights