Κεφάλαιο ανάρτηση : Γόνατα Mc-Pherson

Η ανάρτηση αποτελεί ένα σύνδεσμο που διαχωρίζει αλλά και ενώνει τις αναρτημένες (πλαίσιο, μηχανή, επιβάτες) μάζες και τις μη αναρτημένες (οι τροχοί, δίσκοι πέδησης, οι άξονες διαφορικού κλπ.) μάζες ενός οχήματος. Οι αναρτήσεις καθορίζουν την άνεση και την οδηγική συμπεριφορά του οχήματος.

Στο σύστημα αυτό (Γόνατα Mc-Pherson) χρησιμοποιείται ένα ψαλίδι (ονομασία: σχήμα Λ ή σχήμα ψαλιδιού) το οποίο συνδέει το σασί με τον τροχό (το κάτω μέρος του τροχού) μέσω ενός συνδέσμου (μπαλάκι). Από την πάνω πλευρά της πλήμνης του τροχού υπάρχει μια κατακόρυφη μπουκάλα (αμορτισέρ) και γύρω της περικλείεται από ένα σπειροειδές ελατήριο. Τα Γόνατα Mc-Pherson αυτό που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σε μοντέλο της Ford το 1949, είναι η πιο φθηνή, η πιο απλή και η πιο αποδοτική κατασκευαστικά λύση και χρησιμοποιείται στα 99% των αυτοκινήτων σήμερα.

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights