Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Τί πρέπει να προσέξουμε;

Όσο αφορά την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στο σασί και τα μηχανικά του μέρη, έχουμε πολλά να προσέξουμε.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε το ιστορικό του αυτοκινήτου και να υπάρχει βιβλίο σέρβις με σφραγίδα κατά προτίμηση του καταστήματος (δείχνει οτι είναι υπεύθυνο για τις εργασίες το κατάστημα στο οποίο γινόταν οι συντηρήσεις του οχήματος).Σηκώνουμε το όχημα στη ράμπα και στη συνέχεια:

  • Κοιτάμε για τυχόν σκουριές στους θόλους του οχήματος

  • Κοιτάμε στο σασί (πάτωμα ) του αυτοκινήτου εάν έχει πισαριστεί, πράγμα που δείχνει κατά βάση ότι κάποιες τρύπες έχουν μπαλωθεί, που σημαίνει ότι το όχημα είναι καταπονημένο

  • Παρατηρούμε κάποιο τυχόν τρακάρισμα που έχει γίνει και δεν έχει αναφερθεί. Πώς; Ρίχνουμε μια ματιά στην μετόπη (εμπρός τμήμα οχήματος) και παρατηρούμε αν είναι κάτι στραβό ή αλλαγμένο  όπως για παράδειγμα ψυγείο νερού, ψυγείο A/C , τραβέρσα, φανάρια (συνήθως το αλλαγμένο φαίνεται πιο καθαρό και ίσως βαμμένο).Το ίδιο κάνουμε και στο πίσω τμήμα παρατηρώντας τυχόν αλλαγές που έχουν γίνει και δεν μας το έχει αναφέρει ο πωλητής.

  • Κοιτάμε γενικά στο φώς του ήλιου ή αν είναι καλά φωτισμένο το σημείο του ανυψωτικού που βρίσκεται το αμάξι για τυχόν χρωματική διαφορά στα τμήματα του αυτοκινήτου (πόρτες , καπώ, ουρανός, πορτπαγκάζ) συγκρίνοντάς τα μεταξύ τους. Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση να έχει τρακάρει εμπρός δεξιά το όχημα και να έχει αλλαχτεί ή επισκευαστεί μόνο το δεξί φτερό ,πράγμα που θα έπρεπε να ξέρουμε ώς υποψήφιοι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του οχήματος.

  • Κοιτάμε τα πίσω φτερά του οχήματος εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ,ανοίγοντας τις πίσω πόρτες  και κοιτάζοντας όλη τη γραμμή απο εκεί που αρχίζουν τα πισω καθίσματα μέχρι εκεί που τελειώνουν οι πίσω πόρτες.
  • Τέλος μπορούμε να ζητήσουμε από τον μηχανικό η την αντιπροσωπεία να χρησιμοποιήσουν το διαγνωστικό μηχάνημα ώστε να επαληθεύσουμε εάν τα χιλιόμετρα του οχήματος είναι πραγματικά 

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights