Hyundai E-GMP

Όπως αναφέραμε και χθες η νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί η Hyundai στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της ονομάζεται EGMP και υπόσχεται αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση. Η πλατφόρμα αυτή θα προσφέρει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τις υπάρχουσες πλατφόρμες όπως:

  • Βελτιωμένη απόδοση
  • Αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά            
  • Αυξημένη αυτονομία
  • Μεγαλύτερους χώρους

Η αρχιτεκτονική της E-GMP (Electric-Global Modular Platform) είναι τέτοια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατηγορίες οχημάτων, όπως  sedan, SUV, CUV. Υπάρχουν επίσης και επιλογές για τους πελάτες που θέλουν υψηλότερες επιδόσεις. Γι’ αυτό το λόγο το μοντέλο υψηλών επιδόσεων θα κάνει τα 0-100 χλμ/ω σε περίπου (ίσως λιγότερο) 3,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 260 χλμ/ω.        Στη μπαταρία τώρα η αυτονομία της είναι στα 500 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση σύμφωνα με το WLTP. Εξασφαλίζει ταχυφόρτιση 80% σε μόλις 18 λεπτά! Η δυνατότητα φόρτισης είναι στα 800V , την ώρα που τα περισσότερα ηλεκτρικά συστήματα εξοπλίζονται με 400V. Η φόρτιση θα γίνεται με το δίκτυο IONITY, το κορυφαίο δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος στην Ευρώπη και η Hyundai έχει επενδύσει σε αυτό.Το πλάνο πωλήσεων της Hyundai είναι να λανσάρει αρχικά 23 μοντέλα αμιγώς ηλεκτρικά και έως το τέλος του 2025 να έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως. 

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights