Hyundai Tiger X

Η Hyundai τα τελευταία πολλά χρόνια έχει δείξει και συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της σε όλους μας, κυρίως βέβαια στους ανταγωνιστές της. 

Αυτή τη φορά όμως πάει ένα βήμα (ή ίσως και περισσότερα) παραπέρα κατασκευάζοντας ένα όχημα – το Hyundai Tiger X – για όλα τα εδάφη…της γης και του διαστήματος! Η αλήθεια είναι ότι η αρχική ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια και εξερεύνηση στο διάστημα, αφού είναι μη επανδρωμένο. 

Το Tiger X λοιπόν που σημαίνει Transforming Intelligent Ground Excursion Robot, είναι το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα της εταιρείας. Είναι πλήρως κατασκευασμένο από την ίδια τη Hyundai Motor Group και είναι βασισμένο σε μία δομημένη πλατφόρμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής η οποία προσφέρει έλεγχο 360 ° και πολλούς αισθητήρες για καλύτερο έλεγχο από απόσταση. 

Η κίνησή του μεταφέρεται στους τέσσερεις τροχούς και στην πιο αποτελεσματική του λειτουργία κινείται ρολλάροντας. Όταν το όχημα κολλήσει σε κάποιο πολύ δύσβατο σημείο, τότε χρησιμοποιεί την ικανότητά του να περπατάει ώστε να ξεκολλήσει. Το Tiger X χρησιμοποιεί παρόμοιες δυνατότητες όσο αφορά τους τροχούς και τα “πόδια” με το πρώτο πρότυπο όχημα Elevate. Το Elevate παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019 στην έκθεση CES.

Το πρώτο μοντέλο ονομάστηκε Tiger X – 1 και είναι το πρώτο πειραματικό μοντέλο. Υπεύθυνη για την εξέλιξη είναι η Hyundai Motor Group και ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με την Autodesk. 

Το στούντιο στο οποίο γίνεται όλη η διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης ονομάζεται New Orizons και είναι της ίδιας της Hyundai. Η New Orizons studio εξελίσσει οχήματα μετακίνησης σε δύσβατα εδάφη. Eπίσης εντός και εκτός δρόμου όπως και σε εδάφη που δεν περνάει το όχημα με συμβατικούς τροχούς. Έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών όπως συνδυασμός κίνησης τροχών – ποδιών, υψηλών επιδόσεων υλικά και κατασκευή, εικονική ανάπτυξη, είναι λίγα μόνο από αυτά. 

Πηγή:

https://www.hyundai.news/eu/brand/hyundai-unveils-tiger-uncrewed-ultimate-mobility-vehicle-concept/

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights