Το Nissan Ariya έρχεται!

Το νέο ηλεκτρικό Crossover της Nissan θα βρίσκεται στη χώρα μας στα τέλη του 2021 (αν δεν γίνει τίποτα συνταρακτικό…πάλι).

Ακόμη δεν μπορώ να πώ πολλά για το Ariya. Από τα λίγα που έχω ερευνήσει στο διαδίκτυο και μέσω της Nissan, αυτό που έχω να πώ και τονίζει η ίδια η εταιρεία είναι ότι το αυτοκίνητο θα σκίζει τον αέρα! Ναι η Nissan δηλώνει ότι πρόκειται να είναι το πιό αεροδυναμικό Crossover μοντέλο της εταιρείας και μάλιστα με αεροδυναμικό συντελεστή Cd=0.297 ( ρίχνει σαγόνια αυτό να θυμάσαι).

Από την ακρίβεια στο σχεδιασμό μέχρι την τοποθέτηση των αεραγωγών

Η προηγμένη αεροδυναμική του οχήματος στοχεύει σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα επιδόσεων σε συνδυασμό και με το ηλεκτροκινητήρα. Επίσης όλη αυτή η αποτελεσματικότητα της αεροδυναμικής θα βοηθήσει και στην αυτονομία της μπαταρίας. Οι μηχανικοί παγκοσμίως που ασχολήθηκαν με την εξέλιξη του Ariya μιλούν για αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα.

Στόχος φυσικά είναι να αισθάνεται ο οδηγός την ασφάλεια και την άνεση να ταξιδεύει με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας.

Φυσικά την εξήγηση για αυτό το αεροδυναμικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει και ο αρχιμηχανικός του τμήματος Αεροδυναμικής και Αεροακουστικής στο Τεχνικό κέντρο της Nissan στην Ευρώπη: “Με τη συνεχώς αυξανόμενη τάση για τη μετακίνηση με ηλεκτροκίνηση, η αεροδυναμική των οχημάτων γίνεται πολύ σημαντικός παράγοντας. Η αεροδυναμική των ηλεκτρικών οχημάτων συνδέεται άμεσα με το πόσο αποτελεσματικά κινείται το όχημα – με μικρότερο αεροδυναμικό συντελεστή και μεγαλύτερη σταθερότητα στο δρόμο – οπότε ο πελάτης θα οδηγάει μεγαλύτερες αποστάσεις πριν χρειαστεί να φορτίσει το αυτοκίνητο”.

Συμπέρασμα

Για το Ariya έχω να πω, πως η Nissan δείχνει οτι οχι απλά δεν βγαίνει απο το παιχνίδι, αλλά δημιουργεί και νέους κανόνες. Δείχνει πως η καινοτομία και οι καινοτόμες ιδέες δεν σταματούν ποτέ. Το Ariya άλλωστε είναι μια παγκόσμια προσπάθεια των μηχανικών της Nissan και το αποτέλεσμα φαίνεται να τους δικαιώνει (στα χαρτιά τουλάχιστον).

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights