Toyota: Πρακτική μετακίνηση από το μέλλον

Η Toyota μας έδειξε ότι μπορεί και ότι θα τα καταφέρει (μάλλον).

Στην έκθεση του Tokyo με όνομα “Future Expo”, η Toyota παρουσίασε την προσέγγισή της στη πρακτική μετακίνηση από το μέλλον, των πολιτών. Ο τρόπος; εύκολα, γρήγορα, με μικρό κόστος και καθόλου αντίκτυπο στο περιβάλλον. Τί αλλο μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο;

Έτσι τον Οκτώβριο του 2019 ανακοίνωσε ότι θα παρουσιασει το εξαιρετικά μικρό και βολικό – πλήρως ηλεκτρικό όχημα της BEV (battery electric vehicle). Η λύση δηλαδή στο πρόβλημα των μετακινήσεων σε κοντινές αποστάσεις, με ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

“Αυτό το μικρό και ευέλικτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα θα προσφέρει μεγάλη αυτονομία, μικρότερο χώρο στάθμευσης, λιγότερο θόρυβο λειτουργίας και φυσικά μηδενικό περιβαντολλογικό αντίκτυπο”, είπε ο υπευθυνος ανάπτυξης του προιόντος Akihiro Yanaka.

Το διθέσιο αυτό όχημα σχεδιάστηκε για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των πελατών. Πώς; Οικονομικά και ευέλικτα πραγματοποιόντας συχνές κοντινές μετακινήσεις ή για επαγγελματίες που επισκέπτονται συχνά ντόπιους πελάτες. Με μία φόρτιση διανύει 100 χιλιόμετρα και μέγιστη τελική ταχύτητα τα 60 χλμ/ώρα.

Βέβαια η υλοποίηση αυτής της ιδέας δεν θα γίνει σύντομα, γιατί πολύ απλά οι ανάγκες της αγοράς δεν έχουν γίνει τόσο απαιτητικές όσο αφορά την “Πρακτική μετακίνηση από το μέλλον” . Άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπουν σε αυτό το χορό και άλλες εταιρείες και να γίνει του ανταγωνισμού!

Πηγή:

https://global.toyota/en/mobility/toyota-brand/features/tms/2019/

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights