Τεχνητή νοημοσύνη για καλύτερη βιωσιμότητα και ποιότητα ζωής

Η ιδέα παρουσιάστηκε στο Greentech Festival στο Ινγκολσταντ της Γερμανίας στις 10 Φεβρουαρίου του 2021. 

Μαζί με της Audi η οποία είναι ιδρυτικός συνέταιρος της πλατφόρμας βιωσιμότητας η οποία δημιουργήθηκε από τον Sven Kruger. Η Green future του απένειμε το βραβείο “Οικολογικό Μέλλον”, παρέα με την παγκόσμια πρεμιέρα του Audi e-tron GT. Το βραβείο πήγε στο Τέλ Αβίβ και στη νεόφυτη εταιρεία Zencity. Η Zencity ανέπτυξε έναν αλγόριθμο που συλλέγει και αναλύει δημοσιεύσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των τοπικών εφημερίδων των πόλεων.

Υπολογίζεται οτι περισσότεροι από τα 2/3 των ανθρώπων θα κατοικούν σε πόλεις μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα. Αυτό γίνεται γνωστό σε εμάς λόγω της μελέτης “World Urbanization Prospects” που έγινε το 2018. Το 2030 θα υπάρχουν τουλάχιστον 43 υπέρ-μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο. Σκοπός της Greentech Festival και της AUDI AG είναι να γίνει η ζωή στις πόλεις τόσο φιλική στο περιβάλλον όσο και κοινωνική. Η Audi δέχεται την πρόκληση και δίνει την προσοχή της στην προώθηση καινοτόμων λύσεων, υποστήρηξης από επενδυτές και δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες.

Οι υποψήφιοι των βραβείων στο Greentech Festival παρουσίασαν σχέδια από τους τομείς της ενέργειας, του νερού, της μετακίνησης, της κατασκευής και βιωσιμότητας, της ψηφιοποίησης, της ασφάλειας και προστασίας.

Οι αλγόριθμοι είναι το κλειδί για την ανάπτυξη λύσεων

Η Zencity ανέπτυξε ένα καινοτόμο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το εργαλείο αυτό χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να βρίσκει δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πηγές από το διαδίκτυο. Αυτές περιέχουν πληροφορίες που έχουν σχέση με τις πόλεις στις οποίες οι άνθρωποι δημιουργούν αυτές της δημοσιεύσεις. Το εργαλείο αυτό βοηθά όλους τους κατοίκους μιας πόλης να αποκτήσουν την προσοχή της αυτοδιοίκησης, ώστε να λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις βάσει των πολιτών. Αυτό γίνεται τόσο αυτοματοποιημένα  χωρίς πολύπλοκες αναφορές και γραφειοκρατικά εμπόδια. Η Zencity το χρησιμοποιεί ήδη σε 160 χώρες, όπως Σικάγο, Οτάβα και Τέλ Αβίβ.

Υποψηφιότητες και συμμετοχές

Επίσης υπάρχουν συμμετοχές όπως η Strabag με το CIAir της και η Sensoneo με τις λύσεις της για την έξυπνη διαχείρηση. Η καθαρή άσφαλτος από τη Strabag μειώνει τους ρύπους θορύβου κατά 35% σε σχέση με τη συμβατική άσφαλτο. Όταν εκτίθεται στο φώς του ήλιου, διαχωρίζει τα οξείδια του νιτρογόνου στον αέρα και μετατρέπονται σε αβλαβή νιτρίδια. Το υλικό εφαρμόζεται αμέσως στην επιφάνεια της καυτής ασφάλτου.

Πηγή:

https://www.audi-mediacenter.com/en

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights