Mercedes Benz | Τεχνολογία EQA

Σήμερα θα γράψω για μία ακόμη καινοτομία. Αυτή τη φορά είναι της Mercendes (EQA) και η οποία εμένα προσωπικά με κάνει να νοιώθω, οτι τελικά σε   λίγα χρόνια η υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία θα γίνει ακόμη πιο προσβάσιμη στις κοινωνίες και ο καθένας λογικά θα οδηγάει ένα ηλεκτρικό όχημα για τις καθημερινές μετακινήσεις του. 

Όπως αναφέρει η Μερσέντες αυτή η τεχνολογία και η σειρά οχημάτων είναι η “διαφυγή προς την ηλεκτρική εποχή”.

Το νέο EQA

Είναι νέο ,καινοτόμο, αθλητικό και συνδέεται μαζί σου. Συνδιάζει την εμπειρία της αποδοτικής οδήγησης με εξαιρετική συμβατότητα στην καθημερινότητά μας. Το νέο EQA σε βάζει μέσα στον κόσμο της πλήρους ηλεκτροκίνησης και του κόσμου των Mercedes – EQ οχημάτων. 

Με τη νέα του εμφάνιση σου δίνει την εντύπωση ενός οχήματος που σε κάνει να νιώθεις μεγάλη αυτοπεποίθηση. Θέτει τους κανόνες στη Mercedes Benz όσο αφορά τη αθλητικό παρουσιαστικό και τη συμβατότητα.

To EQA έχει επιδόσεις των 140 kW και μεγάλη αυτονομία στα 486 χιλιομέτρων (βασισμένο με κριτήρια του οργανισμού NEDC).

Για την ασφάλεια

Το νέο EQA μπορεί πολύ αποτελεσματικά να προστατέψει τους επιβάτες του και τους άλλους χρήστες του δρόμου, χάρη στις επόμενης γενιάς συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, όπως για παράδειγμα την ειδοποίηση εξόδου μόλις φτάσεις στον προορισμό σου.

Η φόρτιση του σήμερα

Οι μπαταρίες του EQA επαναφορτίζονται πολύ γρήγορα. Ο φορτιστής “me” της Mercedes σου παρέχει τη δυνατότητα φορτίσεων σε πολλά δημόσια σημεία μέσα στην Ευρώπη (όχι ακόμη στην Ελλάδα βέβαια), με πλήρη διαφάνεια του κόστους της φόρτισης.

Φυσικά με το “Wallbox Home” της Mercedes μπορείς εύκολα να το τοποθετήσεις στο σπίτι σου και να φορτίζεις το όχημα σου εύκολα και χωρίς πρόβλημα, έως και 3 φορές πιο γρήγορα απ’οτι με μία συμβατική πρίζα σπιτιού.

Το πιο ωραίο όσο αφορά την αποδοτική οδήγηση σε σχέση με τη φόρτιση προσωπικά πιστεύω ότι είναι το σημείο κλειδί στην υπόθεση. Η Mercedes σου δίνει τη δυνατότητα μέσω των έξυπνων υπηρεσιών της της προβολής διαδρομών ανάλογα με τον προορισμό στον οποίο θέλεις να φτάσεις, σου δημιουργεί τις κατάλληλες διαδρομές ώστε να περνάς από σημεία φόρτισης και να μή μένεις ποτέ από “μπαταρία”.

Μία ακόμη παρατήρηση που κάνουν στη Mercedes είναι ότι στους δημόσιους φορτιστές μπορείς να φορτίσεις από 11 kW. Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα γρηγορότερης φόρτισης με σύστημα όπως αυτό της IONITY (από 10 σε 80% σε μόλις 30′).

Συμπέρασμα

Φυσικά και δεν μπορώ να γράψω ακόμη με σιγουριά πόσο καλό ή κακό είναι το EQA. Είναι ένα καινούριο μοντέλο με νέες τεχνολογίες και φυσικά καλοδεχούμενο να το δούμε και να το οδηγήσουμε. Σίγουρα θα έχει την άνεση και την πολυτέλεια που εξασφαλίζει η Mercedes και σίγουρα θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό το σαλόνι του. Επιπλέον έχει δεχθεί το νέο ταμπλό MBUX το οποίο είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό πάνελ και έχεις όλες τις πληροφορίες μπροστά σου.

Πηγή

mercedes benz

 

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights