Toyota Mirai | Μεγάλωσε το ρεκόρ αυτονομίας κατά 200 χιλιόμετρα!

Το Toyota Mirai έκλεψε την παράσταση από το Hyundai Nexo! Πριν καιρό έγραψα για το επίτευγμα της Hyundai με το Nexo, πετυχαίνοντας τότε και σπάζοντας το δικό του ρεκόρ για δεύτερη φορά με αυτονομία 887 χιλιόμετρα! Δηλαδή με ένα γέμισμα υδρογόνου ταξίδεψε σε συγκεκριμένη ταχύτητα για 13 ώρες περίπου.

 

 

Αυτή τη σκυτάλη πλέον πήρε το Mirai δεύτερης γενιάς της Toyota, πετυχαίνοντας 1003 χιλιόμετρα αυτονομίας με ένα μόνο γέμισμα υδρογόνου! Αισθάνομαι ότι πλέον υπάρχει μια άτυπη κόντρα μεταξύ των εταιρειών, οι οποίες παλεύουν να εκθρονίσουν η μία την άλλη. Αυτό συμβαίνει σε κινητήρες και τεχνολογίες που ίσως έρθουν σύντομα. Με καύσιμο το υδρογόνο (νερό) που δεν μας είναι σύνηθες να το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας.

Η Ιστορία

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 26 Μαΐου στις 5.45 το ξημέρωμα από το σταθμό υδρογόνου HYSETCO στο Orly. 

 

 

Οι δρόμοι πάνω στους οποίους διάνυσε το Mirai  1003 χιλιόμετρα απόσταση είναι δημόσιοι δρόμοι, νότια του Παρισιού και ο έλεγχος της απόστασης και της κατανάλωσης ελέγχθηκαν από ανεξάρτητο οργανισμό.

Το πρόγραμμα “Πέρα από τους ρύπους”

Το Mirai είναι ο άξιος εκπρόσωπος της Toyota ώστε να ανοίξει το δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση, την υδρογονοκίνηση, να ξεπεράσει τα όρια και τους περιορισμούς. Είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς το οποίο εκπροσωπεί άξια και συνδιάζει τους μηδενικούς ρύπους με την αξιοπιστία, την άνετη οδήγηση, με μεγάλη αυτονομία και ευκολία στην ανατροφοδότηση καυσίμου.

 

 

Το υδρογόνο μπορεί να προσφέρει μηδενικούς ρύπους σε όλα τα οχήματα μεταφορών εκτός από τα αυτοκίνητα όπως τα τρένα, σκάφη, αεροπλάνα. Επίσης μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια τη βιομηχανία, εταιρείες και νοικοκυριά.

4 οδηγοί

Το ρεκόρ επιτεύχθηκε από 4 οδηγούς. Ο ένας εξ’ αυτών ήταν και ο ιδρυτής και πρόεδρος της Energy Observer.

 

 

Η Energy Observer η οποία συνεργάζεται με την Toyota είναι η εταιρεία που πρώτη έβαλε σε σκάφος της την τεχνολογία κυψελών υδρογόνου της Toyota. Επίσης δουλεύει πάνω στην έρευνα και ανάπτυξη ενναλακτικών καυσίμων.

Στοιχεία 

 

 

Διανυθείσα απόσταση : 1003 χιλιόμετρα

Μέση κατανάλωση υδρογόνου : 0.55/100 χιλιόμετρα

Εναπομείναντα χιλιόμετρα (βάση του ηλεκτρονικού καντράν) : 9 χιλιόμετρα

 

Πηγή

Toyota newsroom

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights