Προειδοποίηση Δυσλειτουργίας Αερόσακου

Προειδοποίηση Δυσλειτουργίας Αερόσακου

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναφέρει για τις προειδοποιητικές ενδείξεις του “καντράν”. Aυτές χωρίζονται κυρίως σε κίτρινες και κόκκινες ενδείξεις.

Οι κίτρινες ενδείξεις συνήθως αναφέρονται σε μια στιγμιαία ή σε μία όχι τόσο σοβαρή βλάβη. Βέβαια πάλι θα χρειαστεί την προσοχή μας το όχημα, απλώς ίσως να μας επιτρέψει να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Οι κόκκινες ενδείξεις αναφέρονται σε μια μόνιμη βλάβη ή δυσλειτουργία κάποιου συστήματος του οχήματος. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να δούμε άμεσα τι πρόβλημα υπάρχει στο όχημα μας. Aκόμα μπορεί να εμφανίσει και κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του.

Στο δικό μας παράδειγμα η κόκκινη ένδειξη αφορά το σύστημα των αερόσακων, με απλά λόγια δεν θα ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Συνεπώς θα πρέπει να πάμε άμεσα σε κάποιο συνεργείο και με την χρήση διαγνωστικού μηχανήματος να δούμε την βλάβη.

Σε εμάς η βλάβη ήταν προεντατήρας ζώνης οδηγού.

Μετα την τοποθέτηση μεταχειρισμένου προεντατήρα, το μόνο που χρειάστηκε απλώς να κάνουμε είναι μέσω διαγνωστικού να σβήσουμε την βλάβη του οχήματος.

Η ένδειξη μας έσβησε και πλέον είμαστε έτοιμοι να ⚠️ “τρακάρουμε” 😁με ασφάλεια…

Το σύστημα τον αερόσακων είναι πάρα πολύ βασικό. Μπορεί να μην μας επηρεάζει στην καθημερινή μας οδήγηση, αλλά στην μια μοναδική περίπτωση που ίσως να το χρειαστούμε, μπορεί να μας σώσει την ζωή.

Παύλος Πιαστόπουλος

Ο Παύλος είναι ο άνθρωπος που θέλεις, για να σου βρεί το ανταλλακτικό που χρειάζεσαι, κατά πάσα πιθανότητα όπου και αν βρίσκεται αυτό...στην Ελλάδα και στον Κόσμο... Απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης του Τμήματος Οχημάτων, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο ειδικός του ανταλλακτικού σε πολλούς και διάφορους τύπους οχημάτων. Μετράει χρόνια εμπειρίας στην εύρεση και οργάνωση των ανταλλακτικών ,που απαιτούν διάφορα συνεργεία αυτοκινήτων εντός Ελλάδας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights