Aντικατάσταση φίλτρου καμπίνας σε Ford Focus Cmax (Replacing cabin filter)

Γειά σου φίλε και φίλη της αυτοκίνησης! Σε αυτό το βίντεο προσπαθούμε να σου δείξουμε την αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας, όσο πιο απλά γίνεται και με όλα τα βήματα όσο πιο απλά μπορούμε.

Δείχνουμε βήμα – βήμα και εξηγούμε τί είναι ένα φίλτρο καμπίνας, αλλά και ποια η διαφορά μεταξύ της ποιότητας των φίλτρων καμπίνας.Πάμε να γράψουμε μερικά πραγματάκια σχετικά με τη διαδικασία αντικατάστασης, αλλά και του συγκεκριμένου φίλτρου που τοποθετούμε στο αυτοκίνητο.

Το φίλτρο

Το συγκεκριμένο φίλτρο καμπίνας όπως αναφέρουμε και στο βίντεο, από τη μία πλευρά του έχει ένα τιρκουάζ χρώμα και από την άλλη πλευρά του είναι λευκό με πιτσιλιές μαύρες. Το συγκεκριμένο φίλτρο ονομάζεται ενεργού άνθρακα και μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο αντίστοιχο άρθρο.

Η διαδικασία

Η τοποθεσία του κλωβού του φίλτρου καμπίνας στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρίσκεται δίπλα από το πεντάλ γκαζιού, από την πλευρά του οδηγού δηλαδή (όσο αφορά τα αριστεροτίμονα Ford focus C-Max).

Η πιο χρονοβόρα από όλες τις τοποθεσίες φίλτρων καμπίνας σε μικρομεσαία αυτοκίνητα κατά τη γνώμη μου, διότι πρέπει να βγάλουμε από τη θέση του το πεντάλ του γκαζιού ώστε να μας δώσει χώρο να εξάγουμε το παλιό φίλτρο και να τοποθετήσουμε το νέο. Αφού θα δεις το βίντεο δε χρειάζεται να γράψω για τις βίδες που υπάρχουν και πώς τις βγάζουμε.

Χρειάζεται υπομονή και σίγουρα λίγα περισσότερα εργαλεία χειρός σε σχέση με άλλα οχήματα, ώς προς τις βίδες που θα συναντήσουμε επειδή υπάρχει μια ποικιλία μεγεθών και κεφαλών.

Επίλογος

Η συντήρηση του αυτοκινήτου γενικά ,αλλά και η αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας ειδικότερα, προστατεύει την καμπίνα από δυσάρεστες οσμές και βλαβερά μικροσωματίδια. Είναι ένα φθηνό ανταλλακτικό το οποίο δεν θα ήταν καλό για την υγεία μας να το αμελούμε.

Καλή προβολή του βίντεο 🍿!

Τα λέμε στο επόμενο 😉

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights