Γιατί απολυμαίνουμε την καμπίνα του αυτοκινήτου;

Η απολύμανση της καμπίνας μας όπως έχουμε μάθει από τα συνεργεία, είναι μια διαδικασία απλή, φθηνή (ανάλογα τί είναι φθηνό για τον καθένα) και σίγουρα γρήγορη. Σωστά; Καταλαβαίνουμε όμως και πόσο σημαντική είναι ή απλά είναι ακόμη μια διαδικασία σέρβις;

Γιατί;

Είναι ένα θέμα που αφορά την υγεία μας. Και όταν λέω την υγεία μας, εννοώ ότι αν δεν του δώσουμε τη δέουσα σημασία μπορεί σιγά σιγά να βάζει το λιθαράκι του ώστε να πάει από το κακό στο χειρότερο. 

Πώς;

Είναι απλό. Θυμίζει πολύ την καθαριότητα που κάνουμε στο σπίτι μας. Το σπίτι μας είναι συνήθως ένας κλειστός χώρος στον οποίο μέσα ζούμε κάποιες ώρες (ίσως τις περισσότερες) μέσα στη μέρα. Μέσα σε αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε στο σπίτι αναπνέουμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε όλη μέρα ανοιχτά τα παράθυρα ώστε να ανανεώνεται ο αέρας που εισπνέουμε. Ο αέρας μένει μαζί με τα μικροσωματίδια του (σκόνη) και κατακάθεται πάνω σε εμάς, στα ρούχα μας και σε ότι ακουμπάμε, μυρίζουμε, τρώμε και πίνουμε. Γι’αυτό συχνά πρέπει να τα κρατάμε καθαρά, να τα απολυμαίνουμε και άλλα τέτοια. 

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τον χώρο της καμπίνας του αυτοκινήτου. Ακόμη περισσότερο όμως γεμίζει με σκόνες επειδή κινείται σε διαφορετικά περιβάλλοντα αστικά, αγροτικά, περισσότεροι ρύποι και όλα αυτά αφού περάσουν από το φίλτρο της καμπίνας κατα κύριο λόγο, καταλήγουν στους επιβάτες.

Το φίλτρο

Εάν λοιπόν το φίλτρο που είναι η μόνη μας προστασία δεν είναι καλής ποιότητας, τότε ακόμη περισσότερα μικροσωματίδια θα περάσουν μέσα στην καμπίνα με αποτέλεσμα να τα εισπνεύσουμε και να επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Και όχι μόνο αυτό. Όλα τα υπόλοιπα βλαβερά βακτήρια και μικροοργανισμοί θα καθίσουν σε όλες τις επιφάνειες που σε κάποια στιγμή θα αγγίξουμε και θα καταλήξουν με κάποιο τρόπο μέσα μας. Όμως αυτό συμβαίνει όταν έχουμε κλειστά παράθυρα. 

Ανοιχτά παράθυρα

Τι συμβαίνει όταν έχουμε ανοιχτά παράθυρα; Ότι γίνεται και στο σπίτι. Ανανεώνεται η ατμόσφαιρα εντός καμπίνας, αλλά γεμίζουμε και με περισσότερη σκόνη σε όλες τις επιφάνειες. Δούναι και λαβείν όπως λέμε. 

Τί μπορούμε να κάνουμε;

Η λύση που εφευρέθηκε εδώ και πολλά χρόνια είναι με τα κατάλληλα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά να απολυμαίνουμε την καμπίνα 1-2 φορές το χρόνο όσο δηλαδή και η αλλαγή του φίλτρου καμπίνας. Οι τιμές των προϊόντων ποικίλουν όπως και η ποιότητα. Συνήθως τη δουλειά αυτή την προσφέρει το συνεργείο με μια έξτρα χρέωση, άλλα πάλι όχι. 

Επίλογος

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η καθαριότητα της καμπίνας του αυτοκινήτου. Εκτός βέβαια από την αντικατάσταση ενός ποιοτικού φίλτρου και μιας απολύμανσης, η συνέπεια αυτών των ενεργειών σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα είναι πολύ σημαντική. Το αυτοκίνητο είναι και το δεύτερο σπίτι σου. Μην το ξεχνάς.

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights