Πίσω υποπλαίσιο | Τί είναι και γιατί το αντικαθιστούμε;

Εισαγωγή

Το υποπλαίσιο είναι ένα εξάρτημα που εντάσσεται στο σύστημα ανάρτησης. Όταν υπάρχει σοβαρή βλάβη μπορεί να επιρεάσει την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ακόμη και να χάσει εντελώς την ευθυγράμμισή του. Στη συγκεκριμένη εικόνα βλέπουμε ένα οπίσθιο υποπλαίσιο από ένα Mercedes C-class πολλαπλών συνδέσεων.

Εφαρμογές

Στο υποπλαίσιο αυτό εφαρμόζονται μέσω κοχλιών τα πίσω αμορτισέρ, τα πίσω ψαλίδια, τα μπράτσα και φυσικά οι βραχίονες ελέγχου και ευθυγράμμισης. 

Πρόβλημα και λύση

Το συγκεκριμένο υποπλαίσιο έχει αντικατασταθεί λόγω της σκουριάς που υπάρχει στο σημείο συγκόλλησης που βλέπεις. Για να προλάβουμε πιθανή αποκόλληση, συμβουλεύουμε για την αντικατάσταση του στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights