Προσαρμογή ταχύτητας και περιορισμός αυτής (Speed adaptation and limitation)

Τί είναι αυτό; 

Το σύστημα προσαρμογής της ταχύτητας του οχήματος εντοπίζει τους περιορισμούς ταχύτητας (πώς;) και τους προωθεί στο σύστημα διαχείρισης της ταχύτητας ή της απόστασης. Όταν γίνεται η προσαρμογή της ταχύτητας, το όχημα αυτόματα προσαρμόζεται στην ταχύτητα ορίου. Δεν χρειάζεται να ρυθμιστεί μόνη της. Επίσης η προσαρμογή γίνεται μέσω της οθόνης πολυμέσων. 

Πως λειτουργεί;

Το σύστημα προσαρμογής της ταχύτητας παίρνει τα δεδομένα που χρειάζεται είτε από τις πινακίδες ορίων ταχύτητας στο δρόμο, είτε μέσω του συστήματος πλοήγησης. 

Όταν είναι ενεργή η διαχείρηση της ταχύτητας ή της απόστασης, ότι ταχύτητα εντοπίζεται στο δρόμο μπορεί να εδραιωθεί ως νέα ταχύτητα στο σύστημα. Επίσης τα όρια ταχυτήτων που είναι υψηλότερα από αυτά που υπάρχουν ήδη στο σύστημα, μπορούν να προσαρμοστούν. 

Επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι όταν εισερχόμαστε σε κατοικημένη περιοχή, το όριο ταχύτητας προσαρμόζεται πριν μπούμε στην περιοχή. 

Τώρα ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης (άνετο ή δυναμικό) που θα επιλέξουμε, η διαδρομή που ακολουθούμε εκτελείται με αποδοτικό τρόπο καυσίμου / ενέργειας (μπαταρία). Με το που περάσουμε τη συγκεκριμένη διαδρομή το όχημα μπορεί να επιταχύνει με βάση τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. 

Οι διαδρομές που διασχίζει το όχημα αποθηκεύονται στο σύστημα πλοήγησης (GPS). Αν οδηγήσουμε σε κάποια άλλη διαδρομή με διαφορετικό όριο ταχύτητας αμέσως μετά από την προηγούμενη, τότε το όχημα προσαρμόζει την ταχύτητα του αναλόγως.

 

Συμπέρασμα 

Τελικά είναι βοηθητικό το συγκεκριμένο σύστημα; Σίγουρα εφόσον βρίσκεται μέσα στο γενικότερο σύστημα βοηθητικής οδήγησης (Assyst Drive) ναι. Πρακτικά βοηθάει όλους; Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος/καποια που να ενοχλεί το συγκεκριμένο σύστημα. Ειδικά σε κατοικημένες περιοχές ή σε περιοχές με κάμερες (τί έγραψα τώρα…;), σώζει ζωές αλλά και την τσέπη μας από κλήσεις (όπου και όταν αυτό γίνεται).

Stefanos Ververas

Ο Στέφανος είναι ένα παιδί με όνειρα. Μάλιστα τα πρώτα από αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται όταν ξεκίνησε στα 18 του χρόνια, από το χωριό του -Βαλτινό Τρικάλων της Θεσσαλίας- να σπουδάσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Οχημάτων. Εργάζεται στον κλάδο της επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Η μεγάλη του αγάπη για τα αυτοκίνητα τον ώθησε να ασχοληθεί με τα social media και να χτίσει αυτή την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των αναγνωστών, με μοναδικά εργαλεία την ενέργεια, το πάθος, την όρεξη για μάθηση και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights