Τοποθέτηση ελατηρίου στο τακάκι | Βήμα βήμα η τοποθέτηση
Αυτή η περίπτωση τοποθέτησης ελατηρίου στο τακάκι, έγινε η αφορμή για να φτιάξω αυτό το άρθρο. Είναι μια περίπτωση όπου την πρώτη φορά που το είδα πεδεύτηκα κανένα πεντάλεπτο, μέχρι να κάνω “αντίστροφη μηχανική” και να δώ πώς ήταν τοποθετημένο στο τακάκι που άλλαξα.
Επέλεξα να ανεβάσω πολλές φωτογραφίες που η κάθε μία να αναγράφει τη διαδικασία με την οποία τοποθετήθηκε το ελατήριο, βήμα βήμα. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω πως θα το κατανοήσεις καλύτερα ώστε να μπορέσεις να το κάνεις μόνος/νη στον χώρο σου.
Βήμα 1ο
Στην εικόνα παρατηρούμε το ελατήριο του τακακίου. Είναι ένα έλασμα συγκεκριμένης σκληρότητας ώστε να κάνει ευκολότερη τη σύσφιξη με τη δαγκάνα.
Το πρώτο βήμα είναι να πάρουμε στα χέρια μας το ελατήριο και να καταλάβουμε τί είναι. Να το επεξεργαστούμε.
Βήμα 2ο
Το δεύτερο βήμα είναι να πάρουμε στα χέρια μας το τακάκι και να δούμε τη βάση όπου τοποθετούμε το ελατήριο. Τώρα γνωρίζουμε τα δύο πιο σημαντικά σημεία για την εργασία αυτή.
Βήμα 3ο
Το επόμενο βήμα είναι να κρατήσουμε το ελατήριο όπως δείχνω στην εικόνα και να τοποθετήσουμε τη μία άκρη του μέσα στην ειδική θέση του τακακίου.
Βήμα 4ο
Στη συνέχεια θα πρέπει να στρίψουμε το ελατήριο προς την άλλη κατεύθυνση. Έτσι η άλλη άκρη την οποία δεν έχουμε περάσει στη θήκη, είναι σε θέση να εφαρμόσει και αυτή.
Βήμα 5ο
Όπως δείχνει και η εικόνα, το ελατήριο είναι σα να εφαρμόζει διαγώνια μέσα στην ειδική θήκη. Πρέπει να προσέξουμε οι δύο άκρες να είναι προς τα πάνω όπως δείχνει η εικόνα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δημιουργηθεί πίεση με τη δαγκάνα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κενού (τζόγου).
Βήμα 6ο
Η εικόνα αυτή δείχνει ότι είπαμε παραπάνω. Το ελατήριο είναι σχεδόν τοποθετημένο και τα άκρα του έχουν φορά προς τα πάνω.
Τελικό αποτέλεσμα
Έτσι θα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένο το ελατήριο. Η εικόνα αυτή δείχνει την τελική κατάσταση του επάνω στο τακάκι.
Δεν είναι κάτι δύσκολο. Μόνο η αρχή και η πρώτη φορά ίσως σου φανεί κάπως μπέρδεψε