Συμβουλές για τους ελέγχους του καλοκαιριού

Μια και σε λίγε μέρες είμαστε πλέον στην περίοδο του καλοκαιριού, θα αναφέρουμε μερικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να ελέγχουμε πριν την περίοδο του καλοκαιριού.

Ορισμένα από αυτά που θα αναφέρουμε θα πρέπει να ελέγχονται όλο τον χρόνο, όμως υπάρχουν και αυτά που χρειάζονται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο λόγω διακοπών.

 

Έλεγχος λαδιού

Το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι είναι ο έλεγχος του λαδιού του κινητήρα μας. Είναι σα να ελέγχουμε το αίμα μας αν είναι σε καλή ποσότητα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητες μας. Έτσι θα παρομοίαζα το λάδι του κινητήρα. Χωρίς αυτό που να πάει το καημένο. Από εκεί ξεκινάνε όλα. 

Έλεγχος αντιψυκτικού

Πολύ νομίζουμε ότι το αντιψυκτικό ή παραφλού αφορά το όχημα μας για την χειμερινή περίοδο που πέφτει η θερμοκρασία. Οι οξειδώσεις των μετάλλων μπορούν να δημιουργηθούν ανεξάρτητα την εξωτερική θερμοκρασία, έτσι για να προστατεύσουμε τον κινητήρα μας θα πρέπει να έχουμε την απαιτούμενη ποσότητα αντιψυκτικού και όχι νερού, όλο το χρόνο. 

Σύστημα ψύξης

Ιδανικά θα πρέπει να γίνει έλεγχος εξολοκλήρου στο σύστημα ψύξης, διότι, το αυτοκίνητο μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο θα χρειαστεί να λειτουργήσει περισσότερες φορές ο θερμοστάτης, το βεντιλατέρ και έτσι θα πρέπει να δούμε αν ενεργοποιούνται στις κατάλληλες θερμοκρασίες.

Πίεση ελαστικών

Λόγω διαφορετικής εξωτερικής θερμοκρασίας η πυκνότητα του αέρα αλλάζει, έτσι θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών ώστε να έχουμε την κατάλληλη πίεση.

Στο όχημα μας αναγράφεται η πίεση των ελαστικών, μιας και θα πάμε ( μάλλον ) διακοπές θε πρέπει να δούμε ποια είναι η σωστή πίεση των ελαστικών με 4-5 άτομα και φορτωμένο με βαλίτσες.

Φρένα 

Η πιθανότητες να μπλέξουμε σε κάποιο μποτιλιάρισμα είναι αυξημένες, συνεπώς θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο και στα φρένα μας. Όπως είναι λογικό τα φρένα μας καταπονούνται περισσότερο όταν είμαστε σε κίνηση, σε αντίθεση με την οδήγηση με σταθερή πορεία. Άρα για να μην έρθουμε προ εκπλήξεων στις διακοπές μας και τρέχουμε στα συνεργεία, ας δούμε λοιπόν και τα φρένα.

Αντηλιακές μεμβράνες

Τα ¨φιμέ¨ τζάμια εκτός από το αισθητικό τους κομμάτι, έχουν και σημαντική μείωση στην εσωτερική θερμοκρασία του οχήματος. Όπως δείξαμε σε βίντεο, ακόμα και οι μεμβράνες που είναι ελάχιστα σκούρες ( νόμιμες δηλαδή ) μπορούν να σταματήσουν μεγάλο ποσοστό τις ηλιακής ακτινοβολίας.

Αξεσουάρ

Α.Ένα σχοινί ( σχετικά χοντρό – ανθεκτικό ) θα μας είναι χρήσιμο για διάφορες καταστάσεις στις διακοπές μας, ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να κολλήσει στην προσπάθεια να προσεγγίσεις μια ιδιαίτερη παραλία.

Β.Ένας φακός θα βοηθούσε σε πολλές καταστάσεις στις διακοπές μας, προσωπικά έχω επαναφορτιζόμενο φακό στο αυτοκίνητο όλο το χρόνο.

Γ.Πολλές φορές θα χρειαστούμε παραπάνω από το φυσιολογικό το κινητό μας, για να κάνουμε ένα βίντεο στην παραλία κ.α.. Έτσι ένα φορτιστής αυτοκινήτου για όλες τις θύρες φόρτισής είναι ένα σημαντικό gadget διακοπών, αν θέλουμε να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, ένα power bank σίγουρα θα μας έλυνε τα χέρια

Παύλος Πιαστόπουλος

Ο Παύλος είναι ο άνθρωπος που θέλεις, για να σου βρεί το ανταλλακτικό που χρειάζεσαι, κατά πάσα πιθανότητα όπου και αν βρίσκεται αυτό...στην Ελλάδα και στον Κόσμο... Απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης του Τμήματος Οχημάτων, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο ειδικός του ανταλλακτικού σε πολλούς και διάφορους τύπους οχημάτων. Μετράει χρόνια εμπειρίας στην εύρεση και οργάνωση των ανταλλακτικών ,που απαιτούν διάφορα συνεργεία αυτοκινήτων εντός Ελλάδας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights